Aktiviti

18 Mei 2020 : I-GURU SERAHKAN BANTUAN KEPADA SEKOLAH-SEKOLAH DI NEGERI SEMBILAN PULA

18 Mei 2020 : I-GURU SERAHKAN BANTUAN KEPADA SEKOLAH-SEKOLAH DI NEGERI SEMBILAN PULA

Presiden iGuru Ustaz Mohd Azizee Hasan telah menyampaikan sumbangan kepada 4 buat sekolah di Negeri Sembilan melalui sumbangan Bakul Kasih Ramadan i-GURU dengan kerjasama Yayasan Ikhlas.

Sumbangan berupa wang tunai RM1,000 untuk setiap sekolah tersebut diserahkan oleh beliau sendiri kepada Us Ramlan bin Md Din (Pengetua SMA Sains Kuala Pilah), Us Azzahar bin Abd Aziz (Pengetua SMA Haji Muhamad), Us Mohd Shah bin Ujang (SMA Rembau) dan Ustazah Hafazah bt Yusof (SMA Haji Mohd Yatim) di dalam sebuah majlis ringkas di Seremban.

“Sumbangan ini adalah hasil kutipan yang dilancarkan oleh iGuru sepanjang bulan Ramadan dan tanda keprihatinan masyarakat kepada mereka yang kurang bernasib baik. Kami ucapkan terima kasih kepada para penyumbang di luar sana,” jelas Us Mohd Azizee.

Manakala Us Ramlan pula melahirkan rasa terima kasih beliau kepada pihak iGuru kerana memilih SMA Sains Kuala Pilah sebagai sekolah yang menerima bantuan tersebut. “Sumbangan ini pasti sekali dapat melahirkan kegembiraan kepada keluarga anak-anak murid saya yang telah dikenal pasti. Terima kasih, i-Guru,” tambahnya.

Sumbangan ini dijangka dapat memberi manfaat kepada seramai kira-kira 40 orang murid daripada sekolah-sekolah berkenaan.

Back to top button