Aktiviti

Majlis penyerahan sumbangan

Ahad 10 Januari 2021
Majlis penyerahan sumbangan Ikatan Guru-Guru Muslim Malaysia (i-Guru) kepada Ustazah Noriha bt Ayub Guru Besar Sekolah Agama Bandar Kota Tinggi telah disampaikan oleh Ustaz Fuad Zaki bin Hisham selaku ahli Jawatankuasa Pusat iGuru dan turut serta bersama dalam majlis tersebut , Ustaz Haji Abu Sani bin Kalam , Pegawai Pendidikan Islam Daerah Kota Tinggi .
Sekolah ini telah ditenggelami air setinggi satu meter lebih dan banyak kerosakan yang telah berlaku kesan daripada banjir yang berlanjutan selama beberapa hari seperti kerusi,meja, peralatan pembelajaran dan bahan-bahan PDP khususnya kelas-kelas di aras bawah. Menurut Ustazah Noriha, kejadian banjir besar ini merupakan kali kedua yang terjadi di sekolah ini . ( kali pertama berlaku pada tahun 2006 di mana banjir setinggi lebih empat meter yang menghanyutkan keseluruhan peralatan sekolah)
Ustaz Fuad Zaki juga sempat meninjau keadaan sekolah pasca banjir seusai majlis penyerahan sumbangan. Semoga sumbangan ini sedikit sebanyak memberi sinar untuk sesi pembukaan dan pengoperasian sekolah sesi 2021.
Terima kasih kepada para penyumbang yang telah menghulurkan bantuan.
Moga Allah SWT menerima segala amalan kita.
Back to top button